Hem · För medlemmar · Styrelse & kommittéer mm · Verksamhetsberättelse 2023-2024

Verksamhetsberättelse 2023-2024

Verksamhetsberättelse Lions Club Upsala Disa 2023–2024

Vi har under året träffats på hotell Clarion Collection där vi har tillgång till sammanträdesrum för våra månadsmöten samt lokal för våra styrelsemöten. Kostnaden för detta är att hotellet räknar med att ett antal Disor äter middag där till en kostnad av 185kr/ person. Vi har haft tio månadsmöten under året och ett upptaktsmöte, inget möte i juli.

Utveckling av klubben:
Föregående verksamhetsår tillsattes en framtidskommitté för att se över vårt arbete och tänka nytt. Under året har vi vid flera tillfällen haft våra månadsmöten organiserade i smågruppsdiskussioner och på mötet i februari fattade vi beslut om ny kommitteindelning som ska gälla från kommande verksamhetsår.

Samarbete:
Disa hade under verksamhetsåret 2022/23 vid två tillfällen information om klubben och Lions på stadsbiblioteket. Disa tog under året initiativ till samarbete med övriga klubbar i Uppsala, dvs Hagunda, Björklinge och Uppsala. Disas medlemskommitté höll i planeringen tillsammans med representanter för övriga klubbar och zonordförande Margareta Parkstam och klubbarna genomförde information 10, 11 och 12/4. Utvärdering har gjorts, få intresserade kom de dagarna, men samarbetet fortsätter. Klubbarna fick också möjligheten att presentera sig på 60+ mässan på Fyrishov men till en kostnad av 1250/klubb. Disa beslöt att vara med om övriga också betalade, tyvärr ville inte alla vara med. Vi har samarbetat med Barndiabetesföreningen vid Allt ljus på Uppsala och vid Barndiabetesloppet.

Språkgruppen:
Flera Disor deltar i språkgruppen på Stadsbiblioteket som erbjuder språkträning i svenska varje onsdag 15.30 – 17. Inger WN och Kerstin L ingår i styrgruppen för projektet. Zonmöten: Flera Disor har deltagit i de tre Zonmöten som hållits i Uppsala, till Sala hade ingen tillfälle att åka

Möten och aktiviteter:

23 aug Upptaktsmöte hemma hos Kristina på Tegnergatan 20. Informell diskussion om det kommande året, möten i kommittéerna, planering inför Stadsskogens dag den 27 augusti. 12 Disor deltog.

13 sep Höstens första ordinarie månadsmöte. Gäst var Eva Källander som fått Disas kulturstipendium för sitt ideella arbete för hjälp till Ukraina. Rapport från Stadsskogens dag och Barndiabetesloppet. Vi beslutade att ställa in den planerade medlemskvällen den 3 oktober, för få deltagare. Inger WN presenterade årets pedagogiska metod att visa våra intäkter, ett måttband där centimeter motsvarande insamlade medel varje månadsmöte klipps av. Mötet bestämde att insamlingsmål för verksamhetsåret var 140 000. 14 Disor deltog.

19, 20, 21/9 Information på biblioteket om Disa med syfte att få fler medlemmar och visa Lions arbete. 12 okt TT promenad i Flogstaparken ned omgivningar under ledning av Birgitta H med start vid ICA Väst. Fyra Disor deltog.

11 okt Ingen gäst var inbjuden utan månadsmötet ägnades åt planering av kommande aktiviteter, ljusmanifestationen Allt ljus på Uppsala den 24 – 25 november och försäljningen av Julgåvan. 14 Disor deltog.

23 okt Möte på Clarion Collection med Lionsklubbarna i Uppsala kommun Björklinge, Hagunda, Uppsala och Disa för att diskutera samarbete för medlemsvärvning och marknadsföring.

8 nov Dagens gäst var Kerstin Hulther Åsberg som talade och visade bilder över ämnet Bror Hjorth ur en läkares synvinkel. Vi planerade också vidare för deltagandet i ljusfestivalen den 18–19 november med batteriinsättning veckan före och julmarknaden i Gränbystadens galleria den 2 december. Vi beslutade också att på förslag från Peter Bergsten välja Ceren Incedal till årets forskningsstipendiat. 16 Disor deltog.

24 – 25 nov Ljusmanifestationen på Gamla torget i samarbete med Barndiabetesföreningen. Aktiviteten gav 4515 kr, ett bra resultat med tanke på att snöväder gjorde att lördagen ställdes in.

2 dec Julmarknad i Gränbystadens galleria; vi sålde kransar, sylt, saft, tomtar samt hade ett chokladhjul. ”Hemliga” bokpaket visade sig vara en framgång, alla såldes slut. Julmarknaden inbringade 12 442 kr.

13 dec Månadsmöte med jultallrik på Borgerskapets Hus. Kort formellt möte och mer trevlig samvaro. Avtal med Clarion Collection underskrivet för våren till samma pris som under hösten. 15 närvarande Disor fick julklappar av tomten.

10 jan Utdelning av forskningsstipendiet till Ceren Incedal. Hennes forskning gäller faktorer som kan förebygga typ 2 diabetes. Vi diskuterade sedan frågeställningar från framtidskommittén i smågrupper. Gunilla S avslutade mötet med att som TT berätta en julgranssaga. 12 Disor deltog. 14 feb Vi överlämnade Julgåvan 2023 till 4H-gårdarna i Uppsala. Regionkonsulent Ellen Johansson Wiss tog emot 42 000 kr och diplom. Pengarna ska användas still gratisaktiviteter för barn och föräldrar senare under året. Sedan presenterade Framtidskommittén förslag till kommittéer, vi diskuterade förslagen och beslutade om följande kommittéer aktivitetskommitté med smågrupper, TT- kommitté, kommitté för PR/hemsida, stipendiekommittè och framtidskommitté. Obligatoriska är nominerings- och medlemskommitté. Den nya indelningen påbörjas under våren och gäller när det nya verksamhetsåret börjar i augusti 2024. 17 Disor deltog.

13 mars Vi valde styrelse för 2024/2025: president Sara Bruun, vice president Elsa Grahn, past president Kristina Axell, kassaförvaltare Gunilla Lindström, sekreterare Kerstin Forss. Medelskommittén: Berith Blom Bülow, Carola Dahlin och Vivianne Eriksson. Revisorer Gunilla Svennbeck och Inger Arenroth, ersättare Vivianne Eriksson och Camilla Tibblin. Vi beslutade också att fortsätta med Julgåvan, ny illustratör måste sökas. 14 Disor deltog.

28 mars Påskmarknad i Gränbystadens galleria; blommor, chokladhjul och målning av påskgummor.

10 april Gäst var Victoria Andrén som talade om sitt avhandlingsarbete som handlar om personer som dömts för mordbrand, ett för många Disor skrämmande men intressant ämne. De nya kommittéerna fick i uppdrag att träffas före maj månads möte. 17 Disor deltog.

10, 11, 12/4 Information på biblioteket om Lions tillsammans med övriga Lionsklubbar

15 maj Gäster var ungdomarna från UF-företaget Seniorglädje som fick ta emot vårt kulturstipendium, Elias Backlund, Lucas Andersson, Vidar Östlin och William Skarp. De berättade om sina aktiviteter på äldreboendena Vardaga Villa Salabacke och Hovstallet. Sara informerade och instruerade oss sedan i hur vi ska använda Lions nya portal. Sara berättade också om sitt engagemang i Hemvärnet, sin utbildning och uppgifter, intressant inblick. Vi beslutade att Julgåvan 2024 ska gå till Ambulanser till Ukraina, en grupp i Uppsala som köper ambulanser och som samlar pengar för att köpa ambulanser till Ukraina, de inbjuds till septembermötet. 15 Disor deltog.

14 maj TT promenad i Luthagen planerad av Gunilla S och Kristina A i mycket vackert väder, avslutades med kaffe i Märits fina trädgård. 12 Disor deltog.

6 juni Nationaldagsfirande i Stadsträdgården. Varmt och vackert väder med mycket folk. Vi målade flaggor i blått och gult och hade ett chokladhjul som lockade många barn.

12 juni Sommaravslutning i Borgerskapets som inleddes med mingel, dryck och småplock i Ekrummet. Årets insamlingsresultat blev 129 000. Efter mötet förflyttade vi oss till husets restaurang där vi åt middag tillsammans med Uppsalaklubben och önskade varandra trevlig sommar.

Uppsala i september 2024
Kristina Axell
President 2023/2024